Zakelijke financiering

Zakelijke financiering

Om vooruit te komen met je bedrijf heb je soms een zakelijke financiering nodig. Daarmee kun je investeringen doen, doorlopende kosten betalen en verder groeien als ondernemer. Je kunt de financiering bijvoorbeeld gebruiken voor een verbouwing of renovatie van een bedrijfspand of wanneer je extra personeel wilt aannemen.

Voor veel ondernemers is ook de aanschaf van voorraden of materialen een reden om een zakelijke lening af te sluiten.

Vormen van zakelijke financiering
Een zakelijke financiering is er in veel verschillende vormen. De financieringsvormen die het meest voorkomen zijn startkapitaal, werkkapitaal en groeikapitaal. Zoals de naam al doet vermoeden is startkapitaal voor startende ondernemers. Zij hebben vaak financiering nodig om de eerste kosten te kunnen denken. Werkkapitaal is nodig wanneer een bedrijf niet voldoende saldo beschikbaar heeft. Er is dan sprake van een liquiditeitstekort. Maakt je bedrijf een snelle groei door en wil je daarom je productielijn opschalen, meer personeel aannemen of de buitenlandse markt aanboren? Dan heb je groeikapitaal nodig. 

JOUW GESPREKSPARTNER BIJ ZAKELIJKE FINANCIERINGSTRAJECTEN

Geldverstrekkers

Zodra ondernemers besluiten een voor een zakelijke financiering te gaan, stappen ze vaak als eerst naar hun eigen huisbank. Je bent er al klant, ze kennen jou en jij kent hun. Maar dat wil niet zeggen dat ze de beste mogelijkheden voor je hebben als het gaat om een zakelijke financiering. Ook gebeurt het vaak dat ondernemers er met hun eigen huisbank niet uitkomen. Maar dat maakt je kans op een zakelijke financiering niet onmogelijk. Er zijn nog genoeg andere geldverstrekkers. Ventus Advies werkt samen met veel verschillende banken en kredietverstrekkers. Dankzij onze korte lijnen met onze partners kunnen we snel schakelen.

Een zakelijke financiering via Ventus Advies

Het regelen van een zakelijke financiering is een tijdrovende klus. Als ondernemer heb je natuurlijk wel meer te doen. Daarbij kan de financiële wereld voor ondernemers een onbekend terrein zijn. Dan is het handig als je iemand naast je hebt die alles inzichtelijk voor je maakt. Ventus Advies kan op dit vlak veel voor je betekenen. Eigenaar Gerrit van ’t Veen is een ervaren financieringsadviseur die de onoverzichtelijke financieringswereld voor je vereenvoudigt. Maar dat niet alleen, Ventus Advies helpt je bij het invullen van jouw financieringsvraagstuk.

Klantervaring

Om je inzicht te geven in de mogelijkheden die je bij ons hebt, delen we graag het verhaal van een van onze klanten:
“Wij hebben Ventus Advies gevraagd ons te ondersteunen bij een bedrijfsovername. Voor ons is dit geen dagelijkse kost en samen hebben wij een plan van aanpak gemaakt voor de te ondernemen acties. Gerrit heeft hierbij structuur gebracht, meegedacht en ons in contact gebracht met adviseurs in zijn netwerk voor bijvoorbeeld de juridische uitwerking. Ventus Advies heeft voor ons ook de financiering van de bedrijfsovername in goede banen geleid, zodat wij onze droom konden realiseren. Wij hebben nog steeds maandelijks contact met Gerrit. Wij bespreken dan hoe het gaat en klankborden met Gerrit over de ontwikkelingen.”

Ontdek je mogelijkheden

Snel inzicht krijgen in je mogelijkheden voor een zakelijke financiering? Vul dan onze handige financieringstool in waarmee in je in slechts 2 minuten erachter komt wat je mogelijkheden zijn. Liever direct persoonlijk contact?

Contact opnemen

Benieuwd wat Ventus Advies voor jou kan betekenen? Plan een eerste kennismaking in.

    Ik ga akkoord met de voorwaarden van Ventus Advies.