Verhuurhypotheek

Verhuurhypotheek

Overweeg je om onroerend goed te kopen en om dit vervolgens weer te gaan verhuren? Met een verhuurhypotheek kun je de aankoop van te verhuren onroerend goed financieren en met succes een portefeuille opbouwen.

Bij het verhuren van onroerend goed kun je denken aan verhuur vanuit box 3 of vanuit je eigen onderneming. Ventus Advies helpt je met de financiering van te verhuren woningen, appartementen, winkelpanden, woon-winkelpanden, bedrijfspanden en kantoorpanden. Ook voor een vastgoedfinanciering of de financiering van een project en/ of transformatie kun je bij Ventus Advies terecht.

Waarom een verhuurhypotheek?

Deze gerichte hypotheekvorm of vastgoedfinanciering is er specifiek voor het financieren van te verhuren onroerend goed, vaak gaat het hierbij om woningen en appartementen. Voor ondernemers en vastgoedbeleggers is deze investering een aantrekkelijke manier om meer rendement te maken op beschikbaar vermogen. Bijvoorbeeld met de huurinkomsten die je maandelijks kunt innen, maar ook de waardevermeerdering van een woning of onroerend goed door de jaren heen is een onderdeel van het rendement. Daarom maken wij onderscheid tussen direct rendement en indirect rendement. Waarbij direct rendement de huurinkomsten zijn en indirect rendement de waardevermeerdering van onroerend goed.

JOUW GESPREKSPARTNER VOOR HET REALISEREN VAN EEN VERHUURHYPOTHEEK

Voordelen van een verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek afsluiten voor onroerend goed levert voordelen op:

  • Je hoeft maar een klein deel eigen geld in te leggen, een aantal geldverstrekkers financiert op dit moment tot 85% van de marktwaarde in verhuurde staat;
  • Een aantal geldverstrekkers biedt de mogelijkheid om tot 80% van de marktwaarde in verhuurde staat aflossingsvrij te financieren, hierdoor houd je liquiditeit vrij om in je portefeuille te investeren;
  • Geldverstrekkers richten zich bij de beoordeling van een verhuurhypotheek primair op de huurstroom, marktwaarde en de kwaliteit van het onderpand en een financiering kan hierom snel geregeld worden.

Verhuurhypotheek afsluiten

Voor ondernemers en vastgoedbeleggers kan een verhuurhypotheek afsluiten een flinke uitdaging zijn. Het regelen en afsluiten van een verhuurhypotheek is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks doet. Door jouw gebrek aan kennis en ervaring kan Ventus Advies je helpen bij het invullen van dit financiële vraagstuk. Eigenaar Gerrit van ’t Veen maakt de financiële wereld overzichtelijk voor je en vindt de verhuurhypotheek die bij jouw situatie past. Je kunt rekenen op een kritische blik en onafhankelijk advies gedurende het hele financieringstraject. En ook daarna kun je altijd bij Ventus Advies terecht met vragen.

Klantervaring

Om je inzicht te geven in de mogelijkheden die je bij ons hebt op het gebied van een verhuurhypotheek, delen we graag het verhaal van een van onze klanten: “Via een zakenrelatie kwamen wij in contact met Ventus Advies. Ventus Advies heeft ons snel geholpen en goed advies gegeven over verhuurhypotheken. Ventus Advies wist meerdere aanbiedingen uit de markt te halen en wij konden kiezen voor het meest passende aanbod in de markt. Mede op basis van het advies van Gerrit hebben wij uiteindelijk niet gekozen voor de goedkoopste geldverstrekker, maar voor een geldverstrekker die ons betere voorwaarden qua zekerheden en aflossing heeft aangeboden.”

Contact opnemen

Benieuwd wat Ventus Advies voor jou kan betekenen? Plan een eerste kennismaking in.

    Ik ga akkoord met de voorwaarden van Ventus Advies.