Vastgoedfinanciering

Vastgoedfinanciering

Wil je vastgoed kopen of verbouwen om te verhuren of voor eigen gebruik? Met een vastgoedfinanciering kun je de aankoop of verbouwing financieren.

Bij te verhuren onroerend goed kun je denken aan verhuur vanuit box 3 of vanuit je onderneming. Ventus Advies helpt je met de financiering van verhuurde woningen, appartementen, winkelpanden, woon-winkelpanden, bedrijfspanden en kantoorpanden. Ook voor een verhuurhypotheek of de financiering van een project en/ of transformatie kun je bij Ventus Advies terecht.

Een vastgoedfinanciering kan ook gebruikt worden voor de financiering van onroerend goed in eigen gebruik. Denk hierbij aan winkelpanden, woon-winkelpanden, bedrijfspanden en kantoorpanden.

Vormen van vastgoedfinanciering
Bij het afsluiten of herfinancieren van een vastgoedfinanciering kun je kiezen uit verschillende lening vormen. De meest voorkomende zijn de lineaire-, annuïteiten- of aflossingsvrijelening.

De aflossingsvrijelening wordt onder andere vaak ingezet bij de financiering van verhuurd onroerend goed. Je betaalt dan alleen rente en kunt de beschikbare kasstroom inzetten voor bijvoorbeeld het vergroten of verbeteren van je verhuurportefeuille. Bij een annuïteitenlening is het maandbedrag voor aflossing en rente de gehele looptijd hetzelfde. Kies je voor een lineaire lening? Dan blijft het maandelijkse bedrag voor aflossing gelijk en daalt het bedrag voor de rente.

JOUW GESPREKSPARTNER VOOR HET REALISEREN VAN EEN VASTGOEDFINANCIERING

Looptijd vastgoedfinanciering

De looptijd van een vastgoedfinanciering is afhankelijk van het financieringsdoel. Voor kantoor- en bedrijfspanden wordt vaak gerekend met een aflossingspercentage van 5% per jaar. Koop je een woning of appartement voor de verhuur? Er zijn geldverstrekkers die een 35-jarige lening willen verstrekken. Wil je hierover meer weten? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vastgoedfinanciering afsluiten

Voor ondernemers kan het afsluiten van een zakelijke financiering een uitdaging zijn. Het regelen van een zakelijke hypotheek is waarschijnlijk geen onderdeel van je eigen dienstverlening. Ventus Advies kan je helpen bij het invullen van het financiële vraagstuk. Eigenaar Gerrit van ’t Veen maakt de financiële wereld overzichtelijk voor je en vindt de vastgoedfinanciering die bij jouw situatie past. Je kunt rekenen op een kritische blik en onafhankelijk advies gedurende het hele financieringstraject. En ook daarna kun je altijd bij Ventus Advies terecht met vragen.

Klantervaring

Om je inzicht te geven in de mogelijkheden die je bij ons hebt op het gebied van een vastgoedfinanciering, delen we graag het verhaal van een van onze klanten: “Via een zakenrelatie kwamen wij in contact met Ventus Advies. Ventus Advies heeft ons snel geholpen met het verkrijgen van vastgoedfinanciering voor het door ons gekochte onroerend goed. Ventus Advies wist meerdere aanbiedingen uit de markt te halen en wij konden kiezen voor het meest passende aanbod in de markt. Mede op basis van het advies van Gerrit hebben wij uiteindelijk niet gekozen voor de goedkoopste geldverstrekker, maar voor een geldverstrekker die ons betere voorwaarden qua zekerheden en aflossing heeft aangeboden.”

Ontdek je mogelijkheden

Benieuwd wat Ventus Advies voor jou kan betekenen als het gaat om vastgoedfinanciering? Neem contact op voor het inplannen van een kennismakingsgesprek.

Contact opnemen

Benieuwd wat Ventus Advies voor jou kan betekenen? Plan een eerste kennismaking in.

    Ik ga akkoord met de voorwaarden van Ventus Advies.